parallax background

”Någon har blivit lurad”

september 6, 2018

Jag brukar inleda mina författarbesök med att kort berätta vem jag är. Därefter låter jag gärna eleverna få ställa några frågor. En femteklassare i Askebyskolan i Rinkeby frågade hur mycket pengar jag tjänar (en av de frågor jag oftast besvarar). Jag svarade genom att visa upp en bok som jag hade skrivit och berättade att den kostade omkring 100 kronor. Sedan ställde jag en motfråga: Hur mycket av de pengarna tror du att jag får?

– Femtio kronor, svarade en elev.
– Mindre, svarade jag.
– Fyrtio!
– Mindre.
– Tjugo.
– Mindre.
– Tio?
– Dela det på två och lägg på en krona.
– Sex kronor, så lite?
– Det kan man tycka, men i det här fallet såldes det fyra tusen böcker, så jag fick i alla fall 24 000 kronor.
– Men ändå, kommenterade en elev som tidigare inte hade sagt något. Det känns ganska mycket som att det är någon som blir lurad. Och det känns ganska mycket som att det är du.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *